Moderni i jeftini regali za dnevni boravak

Glavna prostorija u stanu zasigurno je dnevni boravak, a upravo zbog toga što tamo i ugošćujete posjetitelje veoma je bitno njegovo kvalitetno uređenje. Osim toga, u dnevnom boravku i ukućani provode veliku većina vremena kod kuće, te je veoma bitno da je ambijent u njemu ugodan.

Regali za dnevni boravak glavni su element namještaja na koji morate obratiti pažnju, te prema njemu naknadno kupujete i ostale elemente namještaja. Danas je veoma popularno minimalističko uređenje prostorija, sa što manje elemenata u prostoriji, a ovisno o vašem ukusu ovisi i što ćete odabrati prilikom kupnje. U nastavku teksta pročitajte sve o tome kako urediti dnevni boravak i kakvi regali su trenutno popularni.

Uređenje dnevnog boravka

Već u uvodu napomenuli smo da je dnevni boravak najvažnija prostorija svakog stana i da je njegovo uređenje od presudne važnosti. Prije svega, kao i kod svake prostorije u stanu morate na umu imati da osigurate što više prirodne svjetlosti, te da prema viziji uređenja rasporedite umjetnu rasvjetu.

Stoga, regali za dnevni boravak uvijek se postavljaju uza zid, kako ne bi blokirali izvore svjetlosti. Ostali elementi na koje trebate obratiti pažnju su i garniture za sjedenje, te slike i biljke. Danas je u trendu minimalističko uređenje stana, a dobro osvjetljenje prostorije također je od presudne važnosti za ugodan ambient u prostoru. Ovisno o vašim željama birate između namještaja.

Glomazni regali za dnevni boravak

Nekada su kod uređivanja stanova najpoznatiji bili glomazni regali za dnevni boravak. Osim toga, ovi regali znali su se koristiti i u sobama, a sve zbog toga što su ljudi prije imali znatno više stvari. Oni u većini slučajeva zauzimaju cijeli jedan zid prostorije, a u njih možete staviti puno stvari.

U prošlosti je u stanovima bilo znatno više stvari, od knjiga, do kazeta, glomaznih televizija, radija i sličnog. Danas je stvar nešto drugačija i već u raznim prodavaonicama možete primijetiti da glomazni regali za dnevni boravak više nisu hit među ljudima. 

Minimalistički regali za boravak

Upravo zbog toga što danas imamo manje televizore, gotovo da nemamo kazeta, knjiga i više ukrašavanje polica s raznim vazama nije običaj, minimalistički regali za dnevni boravak postali su pravi hit na tržištu. Takvi regali i uređenje prostoru daju veličinu i ostavljaju dojam kako prostor diše.

U slučaju da je prostorija mala, regali za dnevni boravak po mjeri mogu maksimalno iskoristiti prostor, te ako imate veći budžet možete se odlučiti za takvu izradu.

Odabir regala

Regali za dnevni boravak uz sjedeće garniture u većini slučajeva jedini su namještaj u moderno uređenoj dnevnoj sobi. Ono što je potrebno je odabrati ih da čine cjelinu i da međusobno pašu u prostor. Nastojte odabrati regal koji paše uz sve prostorije u stanu, te ako su one uređene starinski morate se ravnati prema tome. Naš savjet je svakako da birate što manje regale kako bi prostor bio što manje zatrpan i odavao veći dojam veličine.

Sjedeće garniture centar su dnevne sobe

Najviše vremena u dnevnoj sobi provesti ćete na njima i upravo zbog toga sjedeće garniture su najvažnija stvar u dnevnom boravku. Nakon što osmislite osvjetljenje prostorije, sav ostali namještaj, te zidove ukrasite slikama, na red dolaze sjedeće garniture koje uklapate u prostor. Ovisno o veličini prostorije morate birati kakvu garnituru možete staviti u nju. U slučaju manjih prostorija odabir jednostavnog dvosjeda, bez dodatnih fotelja može biti dobar izbor ili odabir kutne sjedeće garniture koja će se odlično uklapati u prostoriju. Sjedeće garniture razlikuju se prema veličini, dizajnu, materijalima izrade, te naravno modelu. 

Kožne sjedeće garniture nekoć su bile popularne upravo zbog toga što daju dojam luksuza i idealno se uklapaju sa svim namještajem u prostoriji. Glavni razlog pada u grafu popularnosti je nefunkcionalnost, koja najviše dolazi do izražaja tijekom ljetnih, vrućih dana, kada se na takvim garniturama uslijed dugog sjedenje tijelo počinje znojiti. 

Tri su najvažnije stvari na koje morate obratiti pozornost prilikom kupnje, a to su izgled garniture, udobnost i veličina. Na prvom mjestu svakako bi vam trebala biti udobnost, jer kod sjedeće garniture vrijeme provodite sjedeći na njoj, a ne gledajući je. Nakon toga naravno pazite na veličinu garniture koju kupujete i može li ona stati u prostor bez da prostor bude zatrpan, a izgled sjedeće garniture stavite na zadnje mjesto, jer su prve dvije stvari puno važnije.

Slični postovi: