Ženske čizme danas mogu biti i praktične i u trendu

Čizme su jedan od najpopularnijih modela obuće i za žene i za muškarce. Ipak, žene su uspjele čizmama dati potpuno novu svrhu. Iako su one komad obuće koji štiti nogu od hladnog vremena i karakterizira zimu i jesen, dame uspijevaju od njih napraviti prave modne dodatke.

Sigurno ste puno puta vidjeli lijepu modnu kombinaciju (kaput, košulja, hlače i remen), a kada ste spustili glavu na nogama ste ugledali markirane ženske čizme koje oduzimaju dah. Tada ste pomislili kako čizme učine sve elegantnijim. Istina je. Visina koju čizme daju i elegantnost te ženstvenost koju osjećate u bilo kakvoj peti često povećava samopouzdanje.

Postoji mnogo vrsta ženskih čizama i sve imaju svoje prednosti

Niske ženske čizme

 • Iako nisu previše popularne, često se nose među onim dosta starijima ili ozbiljnijima. One su obično najskromnije izgledom, ali su po svojem kalupu često i najudobnije čizme.

Čizme do gležnja

 • Nemojte pomisliti na „gležnjače“, to je sljedeća kategorija. Čizme do gležnja najpopularnije su čizme, a nose se među svim uzrastima i tipovima ljudi. One mogu biti različitih dizajna: ozbiljne, trendy, zaigrane, šarene, jednostavne, opasne…

Gležnjače

 • Ovo je kolokvijalno ime za hodačke ženske čizme koje su zapravo sportske čizme. Postoje i modne verzije ovakvih, a predstavlja ih brend Timberland. One su jako udobne, prilično sigurne i najpraktičnije za većinu teških vremenskih prilika.

Visoke čizme

 • Ovakve čizme bude ženstvenu stranu svake dame, neovisno o njenim godinama. Mogu se nositi i na haljine i na hlače, a ovisno o tome što inače nosite, možete ih upariti gotovo sa svime. Ipak, očekuje se neka malo finija kombinacija.

Visoke pete

 • Slično kao i visoke čizme, sve ženske čizme na visoku petu u ženama bude neko samopouzdanje i moć. Zasigurno ćete dobiti dojam kao da ste jače, zanimljivije i opasnije (iako ste uvijek i jake i zanimljive i opasne)!

Kako kupiti idealne ženske čizme?

Obuća je jako prisutna komponenta našeg života, a posebice je bitno da nosimo kvalitetnu cipelu kako ne bismo izazvali neke probleme u stopalima, koljenima, kukovima, kralježnici ili vratu. Naime, cijeli naš kostur je jako dobro povezan i stoga male abnormalnosti na dnu polako nađu svoj put do gore.

 1. Provjerite materijal.

Jako je bitno da je cipela napravljena od dobrog materijala: kako iznutra, tako izvana. Najbolji su oni materijali koji dišu i koji se mogu lako oprati. Često su to materijali kao prirodna koža… Brušena koža i slične tkanine zahtijevaju malo više opreza, tako da uzmite u obzir vaš „faktor šlampavosti“.

 1. Savinite potplatu.

Sigurni smo da znate kako je za hodanje bitno imati dobru potporu i kako je potplata najbitniji dio cipele. Osim što je bitno da iznutra budu neki jastučići ili neka pjena koja će vam pomoći s držanjem (pogotovo ako imate neke ortopedske probleme), dosta je bitno da se potplata da savinuti. To znači da se vaša noga neće zamarati tijekom hodanja i da će se cipela prilagoditi nozi, a ne obrnuto.

 1. Pripazite na vremenske uvjete.

Ako ste u kišnom, snježnom, mokrom području, možda biste trebali tražiti nepropusne ženske čizme. U svakom slučaju možete kupiti impregnacijski sprej koji će riješiti sve vaše probleme, ali dugotrajno je bolje uložiti u cipelu koja je za sve uvjete.

 1. Koja je svrha te cipele?

Ako je svrha cipele da bude lijepa i atraktivna, ne morate se previše obazirati na neke specijalne karakteristike. Trebate se osigurati da je cipela dobre kvalitete, da, ali ne mora biti nekih posebnih materijala i spužvica za trčanje, ergonomskih jezika za ekstremne sportove i specijalno teksturiranih potplata za planinarenje.

 1. Dobar izgled?

Izgled je svakako faktor. Mnogi se odluče za tamnu cipelu jer je ona daleko lakša za održavanje. Ipak, ako ste hrabri, odlučite se za neki drugi model i dobro, često brišite cipele. Najgore su mrlje one mrlje koje dugo stoje!

 1. Prostor u cipeli?

Često ljudi zaborave da zimi vole ubaciti deblju čarapu u cipelu. Neki pak puno hodaju i čizma tada postaje tijesna. Ako kupujete ženske čizme na petu, budite sigurni kako ćete ih skidati s nogu ako ste uzeli broj koji vam je „taman“. Uvijek je dobro imati malo viška prostora u cipeli. Ne puno, doduše.

Mnogo je razloga zašto ženske čizme ne gube na popularnosti

Čizme su odličan komad obuće koji mora biti kvalitetan i dugotrajan. Razmislite o tome koje su vama bitne karakteristike i kako ćete ih smjestiti u svoj sljedeći shopping. Mnogi web shopovi poput infashionshop.hr nude odlične ženske čizme po noskim cijenama u svega nekoliko klikova mišem.

 

Muški ručni sat – Nudimo vam široki asortiman muških satova, iz kojeg možete izabrati idealan model koji će odgovarati vašem duhu. Čitajte više …

Slični postovi: