Zbog ovih loših navika imate trbuh

Iako se pravilno hranite i vježbate, po vašem trbuhu se to ne bi reklo? Nije velik, ali dovoljno je primjetan preko ruba traperica? Ako ste već posjetili brojne internet stranice u potrazi za savjetima kako skinuti salo s trbuha, mislite da ste saznali sve što trebate? Sigurno ne znate sve, jer u tom slučaju ne biste muku mučili s viškom masnih naslaga tamo gdje ih najmanje želite.

Kako skinuti salo s trbuha: zablude koje koče mršavljenje

Izgladnjivanje i stotine trbušnjaka nisu rješenje. Zašto trbušnjaci ne pomažu? Pomažu, ali ne u mjeri u kojoj očekujete. Oni su dio vježbi koje morate odraditi jer će oni samo ojačati trbušne mišiće. Međutim, njih će i dalje prekrivati salo. Zbog toga je važno kombinirati trbušnjake i kardio vježbe. Kardio vježbe će potaknuti znojenje i topljenje masnih naslaga. Tek kada budete imali kombiniran trening najmanje 3-4 puta tjedno, tada ćete imati očit rezultat na svom trbuhu. Što se tiče prehrane, morate biti na oprezu! Izgladnjivanje će imati kontra učinak i potaknut će skladištenje svega što unesete. Na taj način sigurno nećete riješiti problem. Do ravnog trbuha ćete doći samo ako prilagodite prehranu i trening. Prema istraživanjima stručnjaka i savjetima fitness trenera, za vitko tijelo i ravan trbuh je 80% zaslužna prehrana, a tek 20% vježbe.

Zlatna pravila za ravan trbuh

  • Ako želite imati ravan trbuh, morate doručkovati. Kombinirajte proteine i ugljikohidrate ili proteine i masti. Kombinacija koju trebate izbjegavati su ugljikohidrati i masti.
  • Ne prejedajte se.
  • Kako skinuti salo s trbuha ako jedem 5 puta dnevno? Vaš organizam treba toliko, s tim da su 2 jela međuobroci (voćka ili orašasto voće).
  • Voće jedite do 16 h i možete ga kombinirati sa svježim povrćem. Ako se odlučite za smoothie, izbjegavajte povrće koje sadrži škrob.
  • Cheat meal je dozvoljen jednom u tjednu i to samo kao jedan obrok! Pizza, lisnato tijesto ili jedan kolač su sasvim u redu. Ali imajte mjeru. Ako cijeli dan jedete sve što ne treba, poništit ćete rezultate koje ste ostvarili tijekom tjedna.
  • Ne važite se svaki dan, nego odredite jedan dan u mjesecu za mjerenje centimetara. Nekad se može desiti da ne izgubite ni kilogram, a izgubite nekoliko centimetara u struku.

Neko smršavi zahvaljujući ovim trikovima

Iako mnogi smatraju da je brojanje kalorija i vođenje dnevnika jela frustrirajuće, kod nekih ima učinka. Ako stavite na papir sve što unesete tijekom dana, možda ćete navečer shvatiti gdje griješite i što jedete više nego što biste trebali ili smjeli. Ne odgovara svima isti režim tako da isprobajte više opcija. Druga stvar koju mnogi zaborave je odmaranje. Ljudi ne znaju da kada su pod stresom proizvode kortizol koji tjera organizam da skladišti salo. Mit o 2 litre vode svaki dan je uistinu točan, ali samo ako vama odgovara ta količina tekućine. Ako vam ne prija, pijte na primjer 6, a ne 8 čaša vode dnevno. Ono što biste trebali prakticirati je započinjanje dana s čašom mlake vode. Pola sata nakon buđenja je rezervirano za doručak, pa se pridržavajte ovih jednostavnih trikova za mršavljenje.

Bonus savjeti za mršavljenje

Možda vam isprva hrana bude bljutava ili bezukusna, ali doista morate smanjiti količinu soli koju unosite. Ona zadržava vodu u organizmu i čini da se osjećate loše i izgledate naduveno. To ne znači da trebate prestati soliti hranu. Samo izbacite dodatna soljenja. Svaki obrok jedite u miru i bez ometajućih faktora poput televizora, gledanja u računalo ili mobitel. Samo tako ćete biti potpuno svjesni što ste i koliko unijeli u sebe. Smanjite porcije na tanjuru. Ako vam se čini da su porcije već sada male, kupite manje tanjure. Ubrzo ćete primijetiti promjenu na vagi i izgledu trbuha.

 

 

Slični postovi: