Žarulje za auto su obavezna oprema u svakom automobilu

Sigurnost na prvom mjestu – ovo je moto svih avio kompanija na svijetu! Upravo zbog toga avionske nesreće imaju mnogo manju učestalost nego saobraćajne. Naravno, razumljivo je da se toliko pazi kada nekoliko stotina ljudi šaljemo kilometrima u nebo, ali zar sigurnost u saobraćaju nema istu važnost?
Postavićemo vam jedno jednostavno pitanje, koje žarulje za auto vi koristite? Vjerojatno niste sigurni o kojoj marki je riječ, no nastavite čitati, možda se i probudi želja da to otkrijete.

Putovanje noću

Odlazak na more automobilom je nešto što većina prakticira gotovo svake godine, ali put do mora zna zasigurno biti iscrpljujuć, naročito ako morate prijeći nekoliko stotina kilometara. Kako vozači po zakonu nisu dužni da prave redovne pauze i odmaraju, mnogi za volanom ostaju i po nekoliko sati.

Sve ovo ne bi bio toliko veliki problem, kada većina ne odlazi na put upravo noću, kada je vidljivost smanjena. Iako gotovo da nema veće saobraćajnice da nema rasvjete na putu, sama ta rasvjeta nije dovoljna da osvijetlite put ispred sebe.

Znate da se moto oprema sastoji od: kacige, čizme, kožne jakne, … Više o toj temi ako slijedite linku.

Slični postovi: