Tekstilni tepisi za auto su odabir mnogih vozača

Tekstilni tepisi za auto samo su jedan od izbora koji imate prilikom kupnje tepiha za svoj auto. Drugi izbor su gumeni tepisi, ali oni mnogima nisu prihvatljivi zbog ograničenosti boje( uglavnom dolaze samo u crnoj boji) te zbog svog mirisa i manjka udobnosti i profinjenosti koje tekstilni tepisi za auto omogućavaju. Oni se često dobivaju besplatno prilikom kupnje auto jer proizvođač na njih postavi svoj logo i na taj se način reklamira.

Tepisi se razlikuju od auta do auta po obliku i načinu postavljanja, ali uglavnom se u setu dobivaju tepisi koji se postavljaju na pod kod vozača, suvozača i po dva tepiha za stražnji dio auta. Razlikuju se oblikom ovisno za koju marku auta su namijenjeni.

Vrste tekstilnih tepiha za auto i načini postavljanja

Tekstilni tepisi za auto po mnogočemu se ne razlikuju od tepiha koje bi kupili za svoj dnevni boravak. Osim veličine, koja je očigledno manja i oni se, kao i tepisi za dnevni boravak, razlikuju po gustoći tkanja. Na tržištu tako možemo pronaći one kod kojih je tkanina vrlo gusta pa su isto tako i vrlo mekani, ali i one kod kojih je tkanina puno rjeđa pa su grubi na dodir. Naravno da su oni koji su gušći kvalitetniji, ali i skuplji.Osim same gustoće, može se birati uzorak i boja tekstilnih tepiha za auto kako biste ih prilagodili vlastitim željama.


Kada je postavljanje u pitanju, razlikujemo dva načina postavljanja. Prvi način postavljanja je onaj pri kojem se tekstilni auto tepisi za auto samo polože na pod, na mjesto vozača, suvozača i na mjesto putnika na pod stražnjeg sjedala. Za drugi način postavljanja, postoje posebni utori koji se nalaze na podu auta pa se tekstilni tepisi za auto prikače na njih za dodatnu sigurnost.

Tekstilni tepisi za auto se moraju redovito održavati

Kao i kod tepiha u našem dnevnom boravku, tekstilne tepihe za auto je potrebno redovito održavati. Osim redovitog usisavanja, potrebno ih je ponekad i dobro oprati jer se prljavština uvuće duboko u tkaninu. To je ujedno i najveći nedostatak tekstilnih tepiha. Jer ako ih se zapusti i ne održava redovito, oni će vrlo brzo izgubiti svoj sjaj i morat će se zamjeniti. No, ako ih redovito čistite, dugi niz godina ćete imati lijepe i atraktivne tepihe.

Toplina ili hlad u autu? Šta sve radi auto ventilatori i kako – prečitajte.

Slični postovi: