Svjetlo na zidovima

Rasvjeta, dio uređenja prostora koji ponekad uzimamo zdravo za gotovo, ali itekako može utjecati na cjelokupni dojam o nekom prostoru. Nekada je rasvjeta bila jednostavna potreba, da se u prostor koji ne dobiva dovoljno svjetlosti iz tko zna kog razloga donese osvjetljenje, međutim danas se to pretvorilo u pravu malu industriju.

Moderno i odmjereno

Da bi nešto nazvali modernim potrebno je da za kratko vrijeme postane popularno u širem društvu. Kako se ovdje radi o rasvjeti, koja i nije neka „bum“ tema, tako i ne možemo pričati o previše velikoj popularnosti. Zidna rasvjeta je potpuno nova kategorija načina osvjetljivanja prostora.

Ono što je specifično za lampe koje pripadaju ovoj kategoriji jeste to što se one moraju potpuno estetski uklopiti u sam prostor, no to nije sve. Svjetlo i oblik lampe moraju se uklopiti i uz zid, što je dodatni izazov kada je u pitanju uređivanje nekog enterijera.

Nabavka lampi

Ako smo vas sada zainteresirali i ako vam je na umu da zidna rasvjeta postane dio vaše omiljene prostorije u stanu ili možda čak kancelarije, onda zasigurno postoji potreba da tu nešto promijenite. Zidne lampe, kao najčešći vid zidne rasvjete, nisu pretjerano skupe, a kao što smo naglasili dolaze u različitim oblicima i veličinama.

Ipak, ono što je do jednog perioda bilo upitno jeste potrošnja i isplativost ovakvih lampi. Naime, količina svjetlosti koja se dobiva iz ovakvog ugla ne može se mjeriti sa svjetlosti koju dobivamo sa stropa. Jednostavno nije moguće osvjetljivati čitavu sobu s jednom ili dvije lampe, potrebno ih je više.

U konačnici

Kao što vidite zidna rasvjeta jeste postala zanimljiva kategorija uređivanja enterijera i svakako da ima još mnogo da kaže o sebi i o uređivanju prostora. Naš savjet vam je da životni prostor prilagodite kako vama odgovara. On treba biti funkcionalan, ali ipak ureda, moderan, a ipak pregledan.

Prošlo je vrijeme nakićenih dvorova i palata, to se više nikome ne sviđa. Sada je vrijeme modernosti i urednosti. Nema potrebe da s nečim pretjerujete, ali ipak par lampi koje se uklapaju u zid i daju mu taj neki novi izgled jesu nešto o čemu definitivno trebate razmisliti, tijekom sljedećeg preuređivanja životnog prostora.

Prečitajte i saznajte u kojim internetskim trgovinama se mogu pronači H7 LED žarulje po i po kakvim cijenama.

Slični postovi: