Sat je odličan poklon za muškarca

 

Planirate li svom dečku, suprugu, prijatelju ili nekoj drugoj muškoj osobi nešto pokloniti, zasigurno ćete se susresti s problemom pronalaska idealnog poklona. Čak i ako tu osobu odlično poznajete, nije uvijek lako smisliti poklon koji će mu se svidjeti. Izbor nije problem jer danas u trgovinama možete pronaći brojne zanimljive ideje.

Čest odabir tako postane parfem jer je to nešto što će ta osoba zasigurno kad-tad iskoristiti. A još jedna odlična ideja je i muški ručni sat, pogotovo ako ga ta osoba nema već otprije. Čak i ako ga ima, možda mu se još više svidi pa ga zamijeni s postojećim.

Odličan poklon za rođendan

Muški ručni sat može biti odličan poklon za rođendan. Naravno, odlična ideja bi bila da pokušate suptilno saznati kakvi modeli se sviđaju onome kome ga želite pokloniti. Primjerice, ako zajedno prošećete pored izloga nekog urara ili optike, možda određeni modeli satova izazovu neku reakciju kod te druge osobe. Pa kada dođe vrijeme za rođendanski poklon, znat ćete koji model biste mogli kupiti.

Isto tako, možete ga kupiti i prema vlastitom odabiru pa ćete osobu u svakom slučaju iznenaditi još i više.

Druge prigode za poklon ovog dodatka

Muški ručni sat može biti i odličan poklon za razne druge prigode, ne samo za rođendane. S obzirom da se uglavnom radi o nešto skupljem poklonu, time ćete izraziti i određeno poštovanje ili i nešto više od toga osoba kojoj ga dajete. Primjerice, odlična prigoda je odlazak nekog cijenjenog poslovnog kolege iz neke tvrtke. Često tako djelatnici skupljaju novac kako bi kolegi koji odlazi kupili što ljepši model koji će ga podsjećati na lijepe dane provedene u toj tvrtci.

Još neke od zanimljivih prigoda za ovakav poklon su razne obljetnice, poput godišnjica braka, jubilarnih nagrada u nekoj tvrtci i slično. Sve u svemu, zasigurno nećete pogriješiti odlučite li se za tu vrstu poklona.

 

Analogni i digitalni satovi

Muški ručni satovi mogu se naći u mnoštvu različitih oblika, no uglavnom ih možetemo podijeliti na dvije vrste:

  • analogne
  • digitalne

Analogni su oni kod kojih se vrijeme iskazuje pomoću kazaljki. Smatraju se nešto ozbiljnijim modelima pa se za njih uglavnom odlučuju oni kojima će takav sat predstavljati i određeni modni dodatak. Digitalni modeli imaju zaslon na kojem je ispisano vrijeme, datum, ali i razne druge informacije. Mogu se naći u raznim atraktivnim izvedbama i nešto su popularniji kod mlađe populacije.

Postoji i mogućnost kombiniranih satova, koji se sastoje od analognog i digitalnog dijela. Primjerice, moguće je da se vrijeme iskazuje pomoću kazaljki, a datum i neke druge informacije putem zaslona.

Dugi životni vijek ručnih satova

Ručni satovi su poznati i po svom dugom vijeku. A kako bi mogli tako dugo trajati, potrebna im je baterija ili neki drugi oblik rada. To je najčešće navijanje, koje se može obavljati ručno ili automatski. Odnosno, postoje određeni modeli koji se automatski navijaju kako se nose na ruci, odnosno od različitih vibracija.

No, čak i ako koristite bateriju, možete očekivati da ćete ih koristiti barem nekoliko godina prije nego se baterija isprazni i sat prestane raditi.

Razni proizvođači ručnih satova

Isto kao što je i slučaj s brojnim drugim proizvodima, u ovom sektoru također postoje tvtke koje su se s godinama istakle svojom kvalitetom te zbog toga njihovi modeli drže vrlo visoku cijenu. Neke od njih su Festina, Omega, Hublot, Fossil i dr. Odlučite li se za neki od njihovih modela, možete biti sigurni da ste kupili izuzetno kvalitetan muški ručni sat koji ćete nositi dugi niz godina.

Prodaja satova u trgovinama

Ručni satovi, bilo da je riječ o muškim ili ženskim modelima, lako se mogu pronaći u brojnim trgovinama koje ih prodaju. Možete ih pronaći kod raznih urara, ali najveći izbor je u posebnim specijaliziranim trgovinama, odnosno optikama, koje prodaju isključivo satove.

Osim u lokalnim trgovinama, veliku ponudu možete pronaći i u internetskim trgovinama, poput rocneure.si. Kupnja u internetskim trgovinama je mnogima i zanimljivija jer na taj način mogu puno brže pronaći idelan model. Naime, ako se odlučite za kupnju u lokalnim trgovinama, često ćete morati obići više različitih trgovina kako biste pronašli onaj idealni model. Kupnja u internetskim trgovinama je po tom pitanju puno jednostavnija. U svega nekoliko klikova mišem moći ćete prikazati točno određene modele, odnosno one koji vas zanimaju. Većina trgovina ima i mogućnost korištenja filtra pa ćete primjerice moći odabrati samo modele određenog proizvođača, određenog cjenovnog raspona, itd.

 

Slični postovi: