Otpornost vanjskih posuda za cvijeće

Mnogo je onih koji uživaju u sadnji i održavanju cvijeća. Danas se u cvjećarnama može pronaći stvarno veliki izbor cvijeća i mnogi se odlučuju za kupnju i brigu o određenoj vrsti cvijeća. No, neke vrste cvijeće zahtijevaju određene uvjete, primjerice jako puno sunčeve svjetlosti. Zato neko cvijeće jednostavno ne može opstati prilikom rasta u zatvorenom, nego se mora držati na otvorenom. No, ako kupite vanjske posude za cvijeće, posadite cvijeće i njih i držite ih vani, ne biste trebali imati problema. Stoga, čak i oni koji žive u stanu mogu vanjske posude za cvijeće držati na balkonu i uživati gledajući kako im cvijeće raste.

Karakteristike vanjske posude za cvijeće

Prilikom kupnje vanjske posude za cvijeće, treba obratiti pažnju na nekoliko stvari. Kao prvo, imajte na umu da će vanjske posude za cvijeće biti gotovo stalno ili većinu vremena na otvorenom. To znači da će ponekad biti izložene vrlo niskim, a ponekad i vrlo visokim temperaturama. Uz sve to, često će po njima padati kiša, snijeg ili će puhati vrlo jak vjetar.

Upravo zbog toga, vanjske posude za cvijeće moraju biti izrađene od nešto rubusnijih materijala, nego one koje bi držali u unutarnjem prostoru, kako bi bile otporne na vrijeme. One od kamena ili betona bi mogle biti odličan izbor jer na njih vremenske nepogode ne bi trebale imati nekog većeg utjecaja. No, da ne bi sve ostalo samo na funkcionalnosti, brojni raznoliki modeli vanjskih posuda za cvijeće vam omogućavaju i da ih birate kao dekorativni element.

Drenaža je bitna za rast cvijeća

Kako bi cvijeće moglo rasti, vrlo je bitno i da dobija dovoljne količine vode. Cvijeće koje raste na otvorenom, često dovoljno vode dobija od kiše. No, ponekad ga je potrebno i dodatno zalijevati, pogotovo u ljetnim mjesecima kada ima jako malo kiše. Cvijeće koje nije posađeno u zemlji, već je posađeno u vanjske posude za cvijeće je specifično po još nećemu.

Kako bi uspješno raslo, vanjske posude za cvijeće moraju imati rupe kroz koje će odlaziti višak vode. To je dobro za samo cvijeće, ali dobro je i za posude. Jer ukoliko višak vode ostaje u posudi, može doći do smrzavanja vode što može kasnije dovesti i do napuknuća posude.

Volite bit vani? Napravite barbecue zabavu. A koji roštilj na ugljen je najbolji i na šta treba paziti prije nego što se odlučimo?

Slični postovi: