Moto oprema

Moto oprema i sve što morate znati o njoj

Osim konvencionalnih osobni vozila, automobila, danas popularnost raste i motociklima. Ljubitelji ovakvih vozila obično imaju puno specifičnije preference i veću emocionalnu povezanost sa svojim motorom. Moto oprema je svaki dodatak koji koristi vozač motora.

Oni su zato i puno izbirljiviji kod kupovine i znaju točno što žele te im je često teško kupovati u regularnim dućanima zato što nema dovoljno izbora i ništa im se ne sviđa.

Tada je online trgovina vrlo praktična za njih i lako im je kupovati s obzirom da ne samo da je moto oprema dostupna u širem asortimanu, može se uspoređivati bolje i cijene su odmah prikazane, već obično možete proći i jeftinije.

Što je moto oprema?

Klasični primjeri su kacige, čizme, kožne jakne, pokrivači za motocikl, hlače, kombinezoni, majice s protektorima, umetci za jakne, pojasi za bubrege rukavice, koferi, zaštite za rezervoar i slično.

Moto oprema

Lanci, lančanici, zračni filterni, uljni filteri, kočione pločice, gume i pogonski remen još su neke stvari o kojima se ne razmišlja jer su zapravo dijelovi samog motocikla.

Kako znati što je dobra moto oprema?

Dobra moto oprema je ona koja paše vašim kriterijima. Najbitnije je da se vi s njom dobro osjećate i da nemate problema pri vožnji, no postoje i neke stvari na koje morate obratiti posebnu pozornost.

Kod kaciga prvo što gledate je udobnost. Ne smijete se osjećati klaustrofobično i ne smije vas stiskati. Nakon toga gledate materijal i pazite da nema previše plastičnih dijelova koji se mogu jako zagrijati ako nisu dobro obrađeni kao polimer.

Kod jakni morate obratiti pozornost na to kako je tkana tkanina. Obično se traži gusto tkanje koje ne propušta vjetar. U takvim slučajevima nije potrebno ni da bude jako debela, samo da bude dobro tkana.

Kod kožnih jakni koje su glavna moto oprema morate paziti da nema previše metalnih dijelova i da nije predugačka te kad se zakopča da vas ne koči u kretanju rukama.

Rukavice su isto jako bitne, obično je dobro da budu od prave kože (ako se zalažete za to) i da iznutra budu podstavljene nekom malo „plastičnom“ tkaninom koja će spriječiti dodir zagrijane kože i ruke te malo „izolirati situaciju“.

Za dijelove namijenjene motociklu, najbolje je da se prvo jako dobro raspitate kod profesionalca.

Slični postovi: