Majice su najvažniji odjevni predmet

Kada bi se pitalo muškarce koji je najvažniji odjevni predmet, zasigurno bi velika većina njih rekla majice. I upravo to i je istina, majice spadaju pod najvažniji odjevni predmet iz razloga što svima prvo upadaju u oči. Ovisno o tome kakve je kvalitete majica, te koji se motiv ili slika nalazi na njoj, ovisi i cijena majice.

U današnjem tekstu donosimo vam sve o majicama i kako odabrati pravu majicu za sebe.

Kvaliteta majice

Nisu sve majice jednake kvalitete, a najviše o njihovoj kvaliteti govori materijal od kojeg su rađene. Najčešći materijal je pamuk, no kod uskih majica koje se lijepe uz tijelo uz taj pamuk dodan je i određeni postotak elastina koji osigurava njihovu elastičnost. S druge strane, taj elastin je glavni razlog znojenja, pogotovo preko ljeta, pa je majice potrebno birati s određenom dozom opreza. Prije svega, kvaliteta je definirana s materijalom majice, a druga stvar je kvaliteta printa. Danas je gotovo nemoguće kupiti čistu majicu koja nema na sebi neku sliku ili tekst, a kvaliteta majice se upravo definira i s kvalitetom tog printa. Postoje razne vrste tehnike printa na majicu, a kao najbolju izdvojili bi sito tisak.

Koju majicu odabrati?

Vječno pitanje, pogotovo kod ženskog spola. Dok muški majice biraju bez tolike brige, žene s druge strane na majice obraćaju puno pozornosti. Važno je da majicu birate za sebe, vi ćete ju nositi s toga je bitno da je ona dobra za vas. Za druge ćete lako, važno je da se vi dobro osjećate s njom. Veličinu birate ovisno o tome što preferirate, te ovisno o vašem tijelu. Ukoliko ste muškarac atletske građe, zasigurno više preferirate uske majice uz tijelo, dok s druge strane oni koji malo manje paze na prehranu i trening preferiraju široke majice.

Kao što smo već u uvodu teksta napisali, majice su najvažniji odjevni predmet jer se nalaze u video krugu normalnog gledanja i u prvo su što će drugima upasti u oči. Upravo zbog toga bitno je da odvojite dovoljno vremena na biranje i kupnju majice kako biste izabrali kvalitetnu majicu u koju se nećete sramiti ući.

Slični postovi: