Kupnja Bitcoina u 3 koraka

Do prije koje godine mnogi nisu ni čuli za Bitcoin, a danas ga je moguće kupiti u svega 3 koraka za manje od 15 minuta. Vjerujemo da ste u zadnjih godinu dana puno puta čuli za Bitcoin, no mnogi i dalje ne znaju što je on. U ovome članku donosimo vam tutorijal kako kupiti Bitcoin u 3 koraka.

Čemu služi Bitcoin?

Bitcoin je novac budućnosti koji služi za sve kao i normalan papirnati novac, no uz puno manje troškove transakcije, brze transakcije, te potpunu anonimnost. Da, anonimnost, dobro ste pročitali. Kako kupiti Bitcoin saznati ćete u daljnjim odlomcima, u ovome ćemo još malo napisati o njegovim prednostima i njemu samome. To znači da ja vama u Bitcoin novčanik mogu poslati 0.05 BTCa, koji će u vaš novčanik za Bitcoine doći vrlo brzo uz minimalne troškove transakcije, a uz sve to nitko neće znati da sam ja vama poslao tih 0.05 BTCa. Zvuči zanimljivo, zar ne?

Nažalost upravo je ta anonimnost dovela do toga da je Bitcoin često spominjan uz tržište droge i svih drugih ilegalnih stvari. To je nažalost točno, no isto tako i papirnati novac se koristi u iste svrhe. Namijenjen je za trgovanje, no zbog naglog rasta cijene svi vide zanimljivu investiciju i pitaju se kako kupiti Bitcoin. Sve o tome doznajte u nastavku.

Što je Bitcoin?

Bitcoin je decentralizirana kriptovaluta koja radi na peer-to-peer mreži. To znači da između slanja ove valute ne stoji ni jedna središnja banka niti ništa, već osoba A šalje osobi B, a tu transakciju potvrđuje 6 raznih ljudi (popularno zvanih majneri) koji ne znaju tko kome šalje, niti išta o toj transakciji.

2008. na internetu pojavilo se je 8 stranica koje su promijenile budućnost novca, a kao autor potpisao se je Satoshi Nakamoto. 2009. je prvi put u rad puštena Bitcoin mreža, a dan danas se ne zna tko je izvorni autor ovog novca budućnosti. Kako kupiti Bitcoin pitanje više nije strano, sve o njegovoj kupnji saznajte u nastavku.

Kupnja u 3 koraka

Da, uistinu je moguće kupiti Bitcoin u 3 jednostavna koraka za svega par minuta. Danas je kupnja Bitcoina jednostavna kao i kupnja stranih valuta u mjenjačnici. Prvi korak je registracija računa na nekoj internet Bitcoin mjenjačnici. Nakon registracije dolazimo na drugi korak, a to je potvrda identiteta. Slika osobne iskaznice ili nekog drugog dokumenta i to je to, možete zamijeniti vaš novac za Bitcoin. Treći, zadnji korak, je odabir koje količine Bitcoina želite kupiti i kupnja s karticom. To je to, postali ste vlasnik određenog dijela Bitcoina i sljedeći put kada vas netko pita kako kupiti Bitcoin znat ćete mu reći.

Slični postovi: