Krovna kutija

Prtljažnik vašeg automobila ukoliko idete na skijanje ili ljetovanje može se pokazati veoma malim kada u njega trebate staviti sve stvari koje su vam potrebne. Upravo zbog nedostatka prostora u vašem prtljažniku, krovna kutija idealno je rješenje za prijevoz raznih stvari vašim automobilom. Osim što u njoj možete držati stvari koje trebaju biti osigurane od kiše, kutija se lako montira na vaš automobil ili skida s njega.krovna-kutija
Kupnja krovne kutije puno je jeftinija investicija od kupnje novog većeg automobila, pogotovo ukoliko vam je veći prtljažnik potreban samo nekoliko puta u godini. Budući da se lako montira i skida, kutiju na auto stavljate samo kada odlazite na odmor, kako inače ne bi narušavala vizualni izgled vašeg auta.

Krovne kutije izgledaju sve bolje

U početku ovakav način proširivanja mjesta u automobilu nije bio toliko popularan, prvenstveno zbog izgleda kutija, no u zadnje vrijeme ovaj način transporta stvari postaje sve popularniji upravo zbog sve boljeg dizajna kutija. Osim same estetike kutija, sve se više pazi na njihovu aerodinamiku, te se nastoji postići što manji otpor zraka. Osim same kutije, za njeno montiranje potrebni su i poprečni krovni nosači na koje se krovna kutija (http://www.withcar.hr/ponuda/krovne-kutije) montira. Ovisno o vašem vozilu ovise i nosači koje ćete kupiti, a prilikom kupnje kutije preporučujemo da se savjetujete sa stručnjakom koji će vam reći koji model kutije najbolje zadovoljava vaše potrebe.
Vaše stvari u kutiji su zaštićene osim od vremenskih neprilika poput kiše ili snjega, i od lopova. Većina kutija ima brave, te ih ne možete otvoriti osim ukoliko nemate ključ.
Krovne kutije kreću se od dužine oko metra, sve do čak 2 i pol metra, a ovisno o njihovoj dužini i širini ovisi njihov kapacitet koji najćešće varira između 300 i 650 litara. Nosivost kutija u većini slučajeva nije veća od 75 kg, te je zbog toga vrlo bitno organizirati se što ćete prevoziti u autu, a što u kutiji.

Moguće ih je i iznajmiti

Ukoliko ne putujete često, te vam je krovna kutija i nosači potrebni samo jednom, jednostavnije je i jeftinije rješenje iznajmiti kutiju. Ne preporučujemo kupnju jeftinih kutija jer je njihova kvaliteta veoma upitna, te postoji mogućnost otvaranja pri većim brzinama. Osim stvari u kutiji, pri tome može doći do nezgode u prometu i možete ugroziti neke druge učesnike u prometu, te je s toga kvalitetna kutija puno bolja od onih jeftinih.
Za transport skija praktičnije rješenje su krovni nosači za skije, jer osim bolje aerodinamike, njihovo skladištenje je puno jednostavnije (zauzimaju manje prostora), a za transport bicikla najbolje je, da se kupe nosači za bicikl.

https://www.youtube.com/watch?v=MPYD2xnFIX0

Slični postovi: