Koju kremu koristiti za bore oko očiju

Svi smo čuli za bore smijalice, isto tako znamo da se javljaju zbog mimike lica koja je uzrokovana smijehom. Za ljude s izraženim borama smijalicama mnogi tvrde da su imali ispunjen i sretan život proveden uz puno smijeha i veselja. U određenoj životnoj dobi svakome od nas počinju smetati bore i borice, neovisno čime su uzrokovane. Nastanak bora se ne može spriječiti, budući da je više faktora koji utječu na njihov nastanak, no svakako se može ublažiti i smanjiti.

Zašto se javljaju bore na području oko očiju?

Glavni uzročnik nastanka bora je starenje kože koje uzrokuje gubitak hidratacije, elastičnosti i kolagena. Drugi uzročnik nastanka bora, koji je moguće u velikoj mjeri smanjiti, je utjecaj štetnih UV zračenja koji zbog pretjeranog izlaganja suncu mogu imati izrazito štetne utjecaje na našu kožu, ne samo na nastanak bora. Kako bi nastanak bora oko očiju spriječili, zaštitite oči sunčanim naočalama koje sadrže zaštitu od UV zraka, te izbjegavajte direktno izlaganje snažnim sunčevim zrakama.

Prilikom cjelodnevnog izlaganja suncu, zaštite lice kremom s visokim zaštitnim faktorom te šeširom. Na taj način ćete osigurati zdrav i mladenački izgled vaše kože duže vrijeme, neovisno o vašoj starosti. Izgled vaše kože je isto tako rezultat vaše prehrane. Ukoliko imate naviku zdrave i uravnotežene prehrane, te unosite dovoljno tekućine, vaša koža će izgledati hidratizirano, zdravo i svježe.

Pogledajte i naš Lux-Factor Instagram profil!

Kako tretirati već nastale bore?

Bore oko očiju su prve bore koje nastaju na licu, budući da je to područje kože izrazito osjetljivo. Nastale bore je moguće ukloniti različitim tretmanima i kvalitetnim, testiranim kremama za njegu protiv bora. Na tržištu se nalazi mnogo različitih proizvođača i brandova, koji imaju veći ili manji utjecaj na uklanjanje nastalih bora. Jedna od učinkovitih i provjerenih krema je svakako 4D Hyaluron, koja sadrži samo prirodne sastojke, te je zbog toga odličan izbor za tretiranje nastalih bora oko očiju.

Slični postovi: