Janod je vodeći francuski proizvođač igračaka

Tvrtku Janod osnovali su Louis Janod i Serge Salvi 1970.g. u Francuskoj. U samom početku bili su bazirani na proizvodnju klasičnih igračaka kao što su yo-yo, razni zvrkovi, itd. 2004.g. tvrtku je preuzeo novi direktor Pascal Bernard koji je oformio novi odjel sa vrhunskim dizajnerima. Njihova zadaća je da svake godine osmisle i na tržište izbace 150 novih drvenih igračaka i igara na ploči.

Misija tvrtke Janod

Glavna misija im je stvarati originalne igračke ili preurediti stare klasične igračke na moderni način. To je dovelo do toga da danas imaju ogroman asortiman prepun igračaka za sve uzraste. Teško je napraviti podjelu svega što ova tvrtka ima u ponudi. Ukoliko se govori o klasičnim igračkama, nudi ih u nekoliko kategorija. Jedna od popularnijih su igračke za učenje. One su omiljene među djecom od najranije dobi i pružaju djeci mogućnost da uz igru istražuju razne nove stvari. Tu spadaju razne kreativne igračke kod kojih djeca moraju igračke slagati na određeni način, razne drvene slagalice i sl. Pomoću njih djeca će lakše i brže naučiti slova, brojeve, boje, odnose među predmetima i slično. O samoj kvaliteti ovih igračaka govori i podatak da se mnogo njihovih igračaka nalazi po francuskim vrtićima gdje se djeca s njima svakodnevno igraju i uče.

janod-kaciga-plava

Igračke Janod

Drugu kategoriju čine igračke kojima se dijete može igrati određenih uloga. Te igračke su omiljene među djecom jer oni često vole ponavljati stvari koje vide da rade njihovi mama ili tata. Tako za male glazbenike ovdje je moguće pronaći razne instrumente, oni koje bi se htjeli igrati doktora pronaći će sve potrebno za to. Uglavnom, zastupljeno je jako puno različitih setova uz koje će se dijete moći zabavljati.

Za malene kreativce Janod nudi setove za sastavljanje. Pomoću njih djeca mogu sastaviti pruge, ceste, a u setu se dobivaju još i razni sitni dijelovi poput automobila, vlakova, figurica i sl. Posebnost ovakvih igračaka je u tome što dijete nije ograničeno na jedan predložak već može svaki put iznova složiti neku svoju kreaciju. To potiče kreativnost, a krajnji rezultat uvijek kod djece stvara osjećaj zadovoljstva zato što su složili nešto novo i drugačije.

janod-puzzle-radnici

Osim tih klasičnih igračaka, Janod u ponudi ima i razne puzzle setove, društvene igre pa čak i mali dječji namještaj, poput stolica i stolova. Odlučite li se za neke od njihovih igračaka, dijete će se sigurno s njima rado igrati, a vi ćete biti sigurni da ste odabrali kvalitetnu igračku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *