HPS žarulje za bolji rast biljaka

Važnost dobre rasvjete za rast biljaka

Želite li započeti svoj growbox, važno je da se prije svega dobro informirate o svim mogućnostima koje se nude na tržištu te njihovim dobrim i lošim stranama. Umjetna rasvjeta za rast pri tome je jedan od najvažnijih čimbenika koji može utjecati na rast i razvoj biljaka. Cilj rasvjete je što bolje imitirati prirodan izvor svjetla te samim time utjecati na što je moguće bolji i brži rast biljke. 

Na tržištu se trenutno nudi nekoliko vrsta umjetne rasvjete različitih svojstava, potrošnje i boje svjetla, od kojih svaka ima svoje prednosti i mane. Ovisno o tome koliko ste spremni uložiti te koju vrstu biljaka planirate uzgajati, odredit ćete i koju vrstu žarulje ćete odabrati, a za mnogo toga tu su HPS žarulje najbolji izbor.

Najbolja opcija za rasvjetu u growboxu

Najbolja opcija na tržištu za rasvjetu u growboxu su HPS žarulje jer nude najbolji omjer cijene, kvalitete, sati rada i potrošnje. HPS (high presure discharge) žarulje nude najmanju potrošnju naspram količine svjetlosti od svih do sada nabrojanih vrsta žarulja za growbox uzgoj. 

Slični postovi: