Gospina trava ima mnoge pozitivne učinke

Psihičko zdravlje je kategorija koja je ljudima uvijek bila delikatna i dan danas se nikada o tome ne govori otvoreno. Smiješna je to činjenica kada znamo da psihičkih oboljenja i razno raznih disbalansa nikada nije bilo više. Zapravo, sam način našeg života, ubrzani ritam te poslovni i obiteljski zahtjevi s kojima se pojedinac suočava, doveli su razna psihička oboljenja, ponajviše depresije i anksioznosti, na alarmantnu razinu. Mjesta za sram, kao i zatvorenost kad su te pojave u pitanju, zaista više ne bi trebalo bit. Osim same prevencije jednako je bitno i liječenje, a upravo nam je priroda opet i u tome glavni saveznik, nudeći nam prirodno rješenje. A to su gospina trava tablete.

Dokazana djelotvornost gospine trave u liječenju

Danas se depresija uspješno liječi različitim psihoterapijskim, psihofarmakološkim i drugim metodama. Sve više se uviđa i prednost gospine trave koja se koristi već više od 2400 godina za poboljšanje raspoloženja, a za razliku od farmatoloških preparata, nema nikakvih nuspojava.

Ona također u manjim dozama liječi nesanicu te različite živčane napetosti. Gospina trava tablete je oblik koji se najčešće koristi.

Porasla je njezina primjena te su liječnici kroz povijest sve više propisivali svojim bolesnicima ektrakt gospine trave kao pomoćno sredstvo za ublažavanje tegoba. U tu se svrhu vršilo puno testiranja i kliničkih istraživanja kako bi se doznalo kako gospina trava djeluje, koje su doze potrebne te ima li kakvih nuspojava. Što više istraživanja, to je veće povjerenje doktora i pacijenata.

Danas, antidepresivno i anksiolitičko djelovanje gospine trave utvrđeno je velikim brojem istraživanja, a njena se učinkovitost pripisuje sastojcima hipericinu i hiperforinu.

Gospina trava tablete doziranje

Kako bi se poboljšalo stanje kod pacijenata koji boluju od depresije ili anksioznosti, propisuju im se gospina trava tablete koji sadrže suhi ekstrakt biljke. Doza koja se najčešće propisuje je 900 miligrama dnevno. Za vrijeme objeda, popije se tri puta dnevno po 300 grama za njezin najbolji učinak. Doze po potrebi rastu do 1800 mg dnevno, ali to je otprilike maksimum. Njezine nuspojave su minimalne i zanemarive, a najčešće se odnose na suha usta ili probavne smetnje i to kod najosjetljivijih pacijenata.

Gospina trava tablete su isto tako učinkovite za liječenje bakterijskih i virusnih upalnih procesa, kod smanjenog imuniteta, prilikom kožnih oboljenja te za mokraćni i spolni sustav. Uistinu, ova biljka će nam tek pokazati koliko je moćna te koja su sve područja gdje ju možemo uspješno primijeniti.

Slični postovi: