Glukomanan je provjereni saveznik u gubitku kilograma

Glukomanan je svjetski poznat proizvod koji se već duže vrijeme koristi kao sredstvo za mršavljenje. Vrlo često stručnjaci ni sami ne znaju gdje bi smjestili ovu čudesnu biljku, tako da se može pronaći u kategoriji hrane, ali i dodataka prehrani. Inače, riječ je o biljnom vlaknu koje se dobiva iz biljke Amorphophallus konjac, porijeklom iz Azije. U Aziji ima dugačku tradiciju primjene, pogotovo u medicini. Na zapadu se njezin značaj zadržao uglavnom u svrhu smanjivanja apetita koje rezultira gubitkom tjelesne mase, a za razliku od drugih sličnih sredstava, glukomanan čak ima i odobrenje od agencije EFSA(Europska agencija za sigurnost hrane) To znači da je ova biljka prošla određene provjere te da je zajamčena sigurnost u konzumaciji i što se tiče učinkovitosti.

Način na koji glukomanan djeluje

Glukomanan se izdvaja iz biljke konjac u obliku biljnog vlakna. On se tada topi u vodi i povećava svoj obujam. Slično se dogodi i u vašoj probavi. Vrlo je viskozan pa kada dođe u probavni sustav, pomaže u smanjenju pokretljivosti tankog crijeva i pražnjenja želuca. To za posljedicu ima smanjenje inzulinskih reakcija zbog kojih se javlja želja za slatkim te manji unos hrane općenito što rezultira smanjenim kalorijskim unosom. Uz povećanu tjelesnu aktivnost, glukomanan će zasigurno donijeti željene rezultate.

Osim pri mršavljenju, glukomanan kao biljno vlakno ima i neke druge pozitivne učinke. Primjećeno je da pomaže pri ublažavanju zatvora kao i pomoći pri reumatoidnom artritisu. Njegov glavni učinak na naš organizam je regulacija kolesterola. Djeluje općenito na razinu kolesterola, ali posebno snižavava onaj loš, dok onaj dobar održava na zadovoljavajućoj razini.

Glukomanan na tržištu

Glukomanan je lako pronaći ili u obliku praha ili u obliku kapsula. Kako bi maksimalno iskoristili njegovo djelovanje potrebno je rasporediti preporučenu dozu kroz cijeli dan, a ne uzeti sve odjednom. Tako da je savjet da se glukomanan uzima tri puta dnevno, prije obroka, u količini od 1 gram. Jako je bitno da se pridržavate preporučenih doza jer ipak je riječ o vlaknu koji u dodiru s vodom nabubri te će u takvom većem obliku zauzeti mjesto u vašem želucu. Već nekoliko minuta nakon što ga popijete, trebali biste imati osjećaj sitosti. Na taj način ćete u organizam unositi manje hrane jer vas organizam to neće tražiti, a istovremeno nećete niti osjećati glad. To je idealno i učinkovito rješenje, ali oprez je uvijek dobar pri uzimanju dodataka prehrani.

 

Slični postovi: