Fakturiranje u oblaku za globalnu dostupnost

Svi oni koji se bave nekim oblikom poslovanja, bilo da imaju svoju vlastitu tvrtku, obrt ili nešto drugo, svjesni su činjenice koliko im je razvoj tehnologije pomogao. Nažalost, mnogi još uvijek nisu svjesni ili jednostavno nemaju dovoljno znanja da iskoriste taj napredak tehnologije. Brojni novi strojevi mogu unaprijediti poslovanje onih koji se bave proizvodnjom, no čak i ako pružate neke usluge, brojne nove informatičke usluge vam mogu znantno olakšati posao, ali ga i ubrzati. Jedna od takvih usluga je i fakturiranje u oblaku koje će vam uštedjeti puno vremena, a i zasigurno puno olakšati poslovanje.

Klasično fakturiranje

Brojne tvrtke još i dan danas, kada već dugo živimo u dobu koje slobodno možemo nazvati informatičkim, koriste klasični načina fakturiranja. Neke tvrtke i pojedinci su možda još donedavno ispisivali fakture ručno te su jednu kopiju ostavljali sebi za arhivu, a drugi su davali kupcu. Neki su se ipak malo unaprijedili pa fakture izdaju putem računala. A tu opet postoje razni načini izdavanja faktura. Mogu se izrađivati u nekom posebnom programu za obradu teksta ili se mogu izrađivati putem nekog specijaliziranog programa.

Naravno, u tom programu se mogu i čuvati za kasniji pregled. No, to je ujedno i glavni nedostatak ovakvog načina fakturiranja, a to je da sve imate na tom jednom računalu. Zatrebaju li vam ikad ti podaci dok niste pokraj računala ili ako morate ispisati fakturu dok se negdje vani, to neće biti moguće. Srećom, fakturiranje u oblaku nema problema s time i upravo je to jedno od njegovih glavnih prednosti. Ali, to je tek jedna od mnoštva prednosti.

Prednosti fakturiranja u oblaku

Fakturiranje u oblaku zapravo predstavlja mogućnost da se putem bilo kojeg uređaja spojenog na Internet, spojite na svoj račun i ispisujete i pregledavate svoje fakture. To može biti putem računala, mobitela, tableta ili bilo kojeg drugog uređaja. Bitno je samo da imate vezu s Internetom kako biste mogli otvoriti svoj račun. Vaš račun nalazi se u „oblaku“, odnosno na nekom poslužitelju te vam je dostupan u bilo koje vrijeme, s bilo kojeg mjesta. A upravo ta mogućnost da u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg uređaja mogu doći do svojih faktura je nekima dovoljna da klasično fakturiranje zamijene s ovim novim, naprednim načinom fakturiranja.

Od ostalih prednosti valja izdvojiti da nije potrebna nikakva instalacija nekih posebnih programa. Sve što je potrebno je otvoriti internetsku stranicu te tako dobiti pristup svom računu na kojem su pohranjeni svi podaci. Također, na većini takvih stranica će se automatski vršiti sigurnosno pohranjivanje vaših podataka kako bi vaši podaci bili još sigurniji. Čuvate li sve svoje podatke na svom računalu, možda niste ni svjesni da može doći do velikih problema u slučaju kvara računala. Proces oporavka podataka može biti vrlo težak i skup. Kada su vaši podaci u oblaku i kada se stalno izrađuju sigurnosne kopije svih podataka, možete mirno spavati.

Fakturiranje u oblaku je vrlo jednostavno za korištenje i sve je vrlo jednostavno i lako dostupno putem preglednog sučelja. Mnoga takva sučelja omogućavaju vam da u jednom kliku ispisujete fakture, šaljete ih, itd. Sve to uštedjet će vam vrijeme i novac, a upravo vrijeme je ono što mnogima najviše nedostaje.

Razne tvrtke i paketi

Fakturiranje u oblaku možete ugovoriti putem brojnih tvrtki (https://www.top-fattura.it) koje nude tu uslugu. Naravno, svaka tvrtka ima svoje posebno sučelje te nudi mogućnost odabira različitih paketa. Fakturiranje u oblaku se kod većine tvrtki ugovara na period od mjesec dana te imate mogućnost odabira različitih paketa koji se razlikuju po cijeni. Kod nekih tvrtki se paketi razlikuju po uključenim uslugama, dok se kod nekih tvrtki razlika u paketima očituje samo po broju faktura koje možete mjesečno izdati.

Primjerice, ponudit će vam se paket u kojem možete izdati 10 faktura mjesečno, 30 faktura mjesečno, ali i paket u kojem ćete moći izdati neograničen broj faktura mjesečno. Stoga je bitno da pogledate koliko faktura u prosjeku mjesečno izdajete te ovisno o tome izaberete odgovarajući paket. Naravno, naknadne promjene su uvijek moguće pa ukoliko vam se obujam posla poveća, uvijek kasnije možete prijeći na veći paket pretplate. No, iako ćete u tom slučaju morati platiti i nešto višu cijenu pretplate, to znači da vaše poslovanje ostvaruje i veće zarade, tako da ćete lako moći pokriti tu razliku u cijeni.

Slični postovi: