5 načina da odagnaš stalni umor

Osjećaš se kao da bi ti sada dobro došlo da malo odspavaš? Preskoči kofein i šećer jer ti otkrivamo 5 načina kako da ne osjećaš stalno umor.umor

1. Duboko udahni!

Davanje brzog poticaja tvojoj razini energije može biti jednostavno poput disanja. Udahni tiho i polako dopuštajući trbuhu da raste dok brojiš do 4. Pauziraj, držeći zrak lagano na broju 4 i polako izdahni dopuštajući trbuhu da se skupi dok izbrojiš do 6. Ponovi ovo 4 puta. Jednostavan čin sporog, dubokog disanja može biti nevjerojatno energizirajući i opuštajući.

2. Vježbaj malo

vjezbanje

Kada je čovjek umoran, vježbanje mu je vjerojatno posljednja stvar na umu. No, tjelovježba može biti baš ono što ti treba da napuniš baterije. Bilo koji vid vježbanja, čak i 10 minuta šetnje će povećati protok krvi u sve dijelove tijela, a ti ćeš osjetiti povećanje energije. A i s vremenom ćeš od vježbe ljepše i zgodnije izgledati, što će ti biti dodatni poticaj za nastavak vježbanja. Ako sada imaš višak kilograma zbog kojih se ne želiš ili ne možeš više aktivirati, isprobaj GoSlimmer flastere za mršavljenje (betterlifestory.net). Oduševit će te njihova brzina i učinkovitost!

3. Pij više vode

Kada ti je razina energije u padu, vjerojatno si u iskušenju da odeš do najbližeg kafića da se „popraviš“. Ali možda ti je potrebna samo čaša vode. Zbog nedostatka tekućine se možeš osjećati umorno, pa stručnjaci savjetuju pijenje 1 ml tekućine na svaku unesenu kaloriju. To znači da ako konzumiraš 2000 kalorija dnevno, moraš piti 8 čaša vode (2000 ml) tekućine kako bi tijelo bilo hidratizirano i puno energije. Obična voda ti je dosadna? Također se možeš hidratizirati i mlijekom, ali i čajem ili tekućom hranom poput jogurta i juhe.

4. Jedi više tijekom dana

Umor može biti samo način da ti tvoje tijelo kaže da mu je potrebno više goriva u obliku hrane. Zdravo doručkuj i imaj nekoliko manjih obroka od oko 300 kalorija, kao i zdrave međuobroke. To je bolje nego jesti 2-3 velika obroka, jer će održati razinu šećera stabilnom i spriječiti pad energije. Ako ti se dogodi da pretjeraš s konzumiranjem hrane tj. pojedeš više manjih obroka, isprobaj Slim Excelle kremu koja topi i sagorijeva masnoće. Višak kilograma nikome nije donio ništa dobro.

5. Uživaj u domaćim energetskim pločicama

Ako se osjećaš tromo, zaboravi na konzervu šećera u obliku Red Bulla. Izaberi zdravu, domaću verziju energetske pločice. Isprobaj kombinaciju đumbira i kruške ili ako ti treba čokoladni doping, isprobaj neki od gomile recepata na internetu. Izvrsni su i ukusni! A možeš upotrijebiti i svoju maštu za izradu ukusnih grickalica ili užine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *